συλλογος απανταχού αγιωργητών
συλλογος απανταχού αγιωργητών

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΓΙΩΡΓΗΤΩΝ "Εμπνευση & Πολιτισμός"

Έτος ιδρύσεως 1975. Πρωτοπόρος, Δυναμικός, Προοδευτικός. Με κοινωνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα. Δημιουργήθηκε απο τον υπερβολικό ζήλο των κατοίκων, με σκοπό να αποδείξει έμπρακτα το έργο του.

Τα μακροχρόνια έργα του δεσπόζουν σήμερα, με άξια θαυμασμού εκείνα της πρώτης δενδροφύτευσης του κεντρικού δρόμου που ανηφορίζει στο χωριό (1977), αλλά και του αποχετευτικού συστήματος (1983). Σημαντικός παράγοντας, η αμερόλυπτη βοήθεια όλων των κατοίκων, οι οποίοι δίνουν το παρόν τόσο στα μικρά και μεγάλα αυτά έργα, όσο και στις εκδηλώσεις και τους εορτασμούς που διοργανώνονται.

ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ Εκδηλώσεις που γίνονται σε ανάμνηση της θεάς Αρτέμιδος, που ιερό της υπήρχε στην περιοχή του χωριού. Τελούνται κάθε χρόνο, από την ίδρυση του Συλλόγου, την περίοδο του δεκαπενταύγουστου. Κατά την διάρκειά τους πραγματοποιούνται: Θεατρικές παραστάσεις, Εκθέσεις βιβλίων, φωτογραφίας, ζωγραφικής, Λαογραφικές εκθέσεις, Συναυλίες, Θέατρο Σκιών, Χορευτικές Παραστάσεις από το χορευτικό των "Ζορμπάδων", Διαλέξεις, Βραβεύσεις κ.ά.